Изработка на сайт. Защо хостингът е важен?

В основата на всеки успешен бизнес стои добре изработен уебсайт. При разработката на сайт през 2019 г. няма как да се пропусне темата за качествената хостинг услуга и как да я разпознаем. Няма как да постигнем печелившо онлайн присъствие без да сме предвидили добра хостинг услуга и правилно разработен сайт. Ще изброим някои от водещите причини, поради които е препоръчително да инвестирате в хостинг услуга, която ще ви осигури спокойствие и надеждност при зареждането и функционирането на вашия уебсайт.

Защо да изберете качествен хостинг?

Добрият хостинг ще ви предостави:

  • Висока скорост на зареждане

През 2019 г. бизнесът не може да си позволи да разполага с бавно зареждащ сайт, който е изработен аматьорски и непрофесионално.  Бързо зареждащият сайт предлага по-добро потребителско преживяване, което е съществен елемент при изграждането на авторитет на бранда. Това има значение, тъй като бавното зареждане на страниците ще тества търпението на потребителите и шансът да затворят сайта преди да се е заредил, става голям. Качественият уеб хостинг ще ви осигури бързо безпроблемно зареждане на страниците, при което потребителите ще бъдат доволни, ще се задържат по-дълго и ще се превърнат във ваши клиенти.

  • Минимални шансове за падане на сайта

Ако един сайт прекъсва или пада прекалено често, то най-вероятно има проблем с хостинг услугата. Лошият хостинг създава редица проблеми, като се започне от защитата на сайта и се стигне до цялостното представяне на бизнеса. Ако вашият сайт е от тип онлайн магазин, може да загубите клиенти, особено ако прекъсне докато потребител пуска поръчка или извършва плащане.

  • По-добра сигурност (https)

Хостинг, който предлага защитен IP адрес и възможност за инсталиране SSL сертификат на вашия сайт е добър знак, че сте се ориентирали правилно в избора на хостинг услуга. SSL сертификатът осигурява по-добра защита посредством криптиране на лични данни или информация за плащане. По този начин хакерите няма да получат достъп до сензитивната информация, която се пази на вашия сайт.

  • Регулярно архивиране на файловете на сайта (backup)

Професионалната уеб хостинг платформа ще защити вашия сайт с помощта на регулярно архивиране на файловете на вашия уебсайт. Това ви дава сигурност, че ако нещо се случи непредвидено и сайтът се счупи, ще може да възстановите страниците с помощта на тези запазени версии. Добрият хостинг доставчик знае, че изработката на уеб сайт е сериозно нещо, но и неговата поддръжка и възстановяване е не по-малко отговорна задача.

  • По-добра поддръжка на хостинг услугата – 24/7 Съпорт

Проблемът с недобрата хостинг услуга е, че когато нещо ненадейно се случи и сайтът е счупен, няма на кого да разчитате за неговото бързо безпрепятствено връщане обратно онлайн в интернет мрежата. В такива случаи е възможно да загубите ценна информация, статистики и данни. Ето защо всяко едно прекъсване на уеб сайта може да коства повече отколкото ви се иска.

Добрата хостинг компания ще ви гарантира 24-часова техническа поддръжка и актуални архиви на сайта.

  • По-добро позициониране на сайта в търсачките

Скоростта на зареждане на уебсайта се взима предвид от търсачките при индексиране на страниците. Ако уебсайтът пада често, когато търсачката се опитва да го посети и анализира информацията на него, шансът да падне надолу в резултатите се увеличава. Оптимизирането на уебсайта е водещо за вашия бизнес.

Предвид изброените детайли по-горе препоръчваме да обмислите добре избора на хостинг услуга и да не съкращавате бюджета в това перо. Така ще бъдете сигурни, че след изработката на вашия уебсайт, той ще бъде индексиран добре и съдържанието на него ще достигне до вашата целева аудитория.

int(704)